Polewka Piwna
06 marca 2003 / autor Komendant Giater
"Nie masz nic bardziej krzepkiego i siły zwracającego jak miska piwnej polewki wraz po długiej podróży spożyta. Piwna polewka jest wśród potraw jadłem prostym, a szlachetnym, niczym cedr, drzewo proste, pospolite, a jednak doskonałe" - te słowa podróżnika i geografa Barucha Svena, zaczerpnięte z jego memuarów, najlepiej oddają szacunek, jakim wszelcy wędrowcy obdarzają tę potrawę.
Potrawa ta sytą jest i godną prawdziwych wojowników.
Jak ją sporządzić? Sprawdź w bibliotece.
Jej smak, aromat i wartości odżywcze sprawdziłem (niejednokrotnie i nie sam). Osobiście proponowałbym pewne modyfikację przedstawionych przepisów, ale o tym za kilka dni.
Komentarze
Nikt jeszcze się nie wypowiedział. Napisz pierwszy komentarz!